Dine følelser synes ALDRIG det er synd for dig

De fleste af os kender godt følelsen af at det bare er synd for os. Når noget er FOR uretfærdig, hårdt, uheldigt eller bare træls.

Og den følelse er VIGTIG, fordi den tvinger os til at lægge fokus ind i os selv og gøre vores yderste for at finde ressourcer, vi måske ikke har kunnet se før.

Den viser os også ind i mønstre, vi kan have brug for at få noget perspektiv på, og fastlåste følelsesmæssige tilstande, det vil være godt at få helet.

Men i det øjeblik vi tager IDENTITET i at det er synd for os, så bliver det meget, meget sværere at holde fokus på et konstruktivt mindset.


2100-sideopdeling-1000x120.png

For at forstå den fulde berettigelse af følelsen af at det er synd for os, skal vi kigge langt tilbage i vores livshistorie som menneske. Helt tilbage dertil, hvor vi var 100% afhængige af omgivelserne for at kunne overleve.

Ligegyldigt hvad vi registrerede ikke var, som det skulle være, havde vi én impuls - og det var at række ud efter hjælp i vores omgivelser. Måske startede vi med at vise subtile tegn, og endte med at græde højt, hvis vores krop, bevidsthed og overlevelsesinstinkt vurderede at det var nødvendigt for at tiltrække os opmærksomhed.

Når vi registrerede at hjælpen kom, ville vi ideelt set falde til ro, og få en indre bekræftelse på at alt var godt i form af velvære.

Hvis hjælpen ikke kom, ville vores krop og bevidsthed fortsat være uroligt, indtil vi måske vænnede os til den tilstand, vi ellers startede med at række ud efter hjælp til - måske ville vi endda etablere en fastlåst mangeltilstand.

Når vi er så små, er min overbevisning at vi på intet tidspunkt i sådan en rækken ud efter afbalancering af de basale behov tager IDENTITET i mangeltilstanden. Vi reagerer på den, og den bliver måske en del af vores identitet, men vores fortsatte fokus vil højst sandsynlig stadig være på at dække de andre basale behov, vores krop og bevidsthed har opmærksomhed på.

Registreringen af MANGEL er dog helt reel - og vigtig, når vi forholder os til både overlevelse, basale behov såvel som almen trivsel og velbefindende,


2100-sideopdeling-1000x120.png

Det er tid til at vende tilbage til emnet omkring at tage IDENTITET i en mangeltilstand - altså den, der gør, at vi i vores afmagt kan få følelsen af at det er synd for os.

Ser vi på den ud fra overlevelsesinstinktets logik giver det ingen mening at dyrke mangeltilstanden - medmindre det er for at bruge den til at manipulere omgivelserne med, så vi bliver afhængige af både mangeltilstanden og omgivelserne for at kunne klare os.

Det kan der dog argumenteres for ville være et dårligt valg i forhold til livskvalitet. Altså at implementere en kronisk mangeltilstand som overlevelsesstrategi.

Registreringen af en mangeltilstand er en besked til os fra vores system om at der er noget, vi oplever at have brug for - og hvis vi samtidig har en opfattelse af at være afhængig af vores omgivelser for at kunne få det, kan det give os en stærk følelse af afmagt.

Hvis vi rækker ud efter hjælp, der ikke er der, fra følelsen af afmagt, kan det meget nemt komme til at føles som om det er synd for os. Måske ER det endda synd for os. Men det giver stadig ingen mening at tage IDENTITET i det.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Er der tale om helt reel fare i overlevelsesmæssig forstand, skal du selvfølgelig se bort fra det, jeg fortæller nu - der er situationer, hvor selvudvikling og refleksion ikke ordenglit dækker.

Men er der tale om følelser og følelsesmæssig proces - så synes dine følelser ALDRIG det er synd for dig. De vil gerne fortælle dig om noget, du har brug for at modtage, heale, erkende, reflektere over eller måske handle på.

Og derfor er det vigtigt at du, samtidig med at du selvfølgelig rummer dine følelser - at det måske er uretfærdigt-hårdt-uheldigt-træls for dig - også prøver at finde ud af hvad det er for et budskab, der ligger omme bag ved vreden, frustrationen, ulykkeligheden, opgivenheden og afmagten.

For det er DER din KRAFT venter på dig.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Kunne du tænke dig at blive klogere på dine følelsers grundlæggende budskaber?

Modtag healing fra podcasten, der ligger allerførst for gennem linket herunder, og læs mere om workshoppen "Følelser og identitet" med masser af healing og undervisning i hvordan du kan blive klogere på dine følelsers grundlæggende budskaber.

Online workshop d. 1. juni
Følelser og identitet
Forstå dine følelsers grundlæggende budskaber

1055-clarity-jeg-er-alene-karina-bundgaard-1600x300.jpg

En online workshop med dyb, shamanistisk healing og kanaliseret undervisning i at blive klogere på de dybereliggende budskaber fra dine følelseslag.

Tilmeld workshoppen - 495 kr. (mulighed for ratebetaling)

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar