Hvorfor rammer en lille smule kritik nogle gange virkelig dybt?

1059-clarity-jeg-er-vaerdiloes-karina-bundgaard-1600x300

Vi mennesker har en formidabel, underbevidst evne til at heale uforløste følelsesmæssige fastlåsninger i vores moderbinding og faderbinding, hver gang vi skaber en relation til andre.

(Kort forklaret er det, jeg kalder moderbinding, de strømme af udveksling vi instinktivt rækker ud efter i vores evolutions definition af hvad vi kan regne med fra en mor - og det samme gør sig gældende for faderbindingen og far.)

I moderbindingen og faderbindingen har vi mulighed for at lære, helt ind på instinktplan, hvordan det føles at være tryg, have et bagland, blive passet på og være støttet i vores egen livsudfoldelse .

Ideelt set får vi, gennem disse kraftfulde tilstande, som voksne et stærkt fundament, indre tillid og tro på os selv.

Men.


2100-sideopdeling-1000x120.png


Fordi vi som mennesker har en historie med stort pres på overlevelsen og heraf følgende ubalancer, forsvarsværker og for egen og andres personlige frihed beskæmmende adfærd, er der rigtig mange som ikke har fået et 100% fodfæste med sig fra barndommens dannelse.

Så altså.

Der hvor vi ikke har et fodfæste, vil en del af os være tilbøjelig til at række uden for os selv, for at finde tryghed i nogen, der kan give os det, vi inderst inde har en overbevisning om ikke at kunne selv.

Og den del af os vil ydermere være tilbøjelig til at række ud - eller projicere - direkte gennem strømmene i moderbindingen, eller faderbindingen, alt afhængigt.

Og det kan være meget healende, når vi oplever at blive mødt i et trygt felt af samhørighed, eller når vi lærer vores eget fodfæste og styrke at kende gennem at blive udfordret.

Men det kan også være nedbrydende og hårdt.

(Den slags projektioner kan i øvrigt foranledige nogle vældige dramaer og uforklarligt stærke følelsesmæssige dynamikker i både venskaber, parforhold, i forhold til kollegaer samt chefer og andre autoritetspersoner.)


2100-sideopdeling-1000x120.png


Ovenstående kunne jeg bruge mange ord og formuleringer på at uddybe, og gør det også engang imellem - for der kan være så mange interessante betragtninger og perspektiver at hente gennem at forstå disse af vores indre dynamikker.

Men for nu handler det om hvor graverende det kan være for motivationen, hvis vi projicerer behov for bekræftelse og anerkendelse (eventuelt gennem moder- eller faderbindingen) ud i vores relationer og verden omkring os.

Hvis vi har en eller flere fastlåste overbevisninger om at vi skal bekræftes kan det være ødelæggende for selv den største motivation eller engagement, at blive mødt af modstand eller (måske uvidende) kritik.

Man kan sige at ved at lægge vores motivation ud til bedømmelse, afgiver vi vores kraft til omgivelserne.


2100-sideopdeling-1000x120.png


Fordi projiceringen er underbevidst kan det være meget svært at bestemme hvornår vi på denne måde afgiver vores kraft til omgivelsernes bedømmelse.

Hvis de fastlåste følelsesmæssige tilstande, underbevidstheden gerne vil hjælpe os med at heale når rækker ud, er for stærke og dybe, kan det gøre os sårbare overfor vejledning, der ikke er i tråd med det, vi har brug for.

Så i stedet for at opleve en healingsproces, kan vi have en oplevelse af at vores motivation alt for nemt slukker hvis vi (perciperet) mangler opbakning og forståelse fra omverdenen.


2100-sideopdeling-1000x120.png


I virkeligheden kan al vejledning, kritik og modstand oversættes til konstruktive betragtninger i vores eget indre perspektiv.

Og det kan være et vigtigt skridt på vejen at skabe balance i de dybe strømninger fra barndommens dannelse gennem moderbinding og faderbinding.

I onlineforløbet "Sjælevejens Balance" arbejder vi blandt andet med healing af fastlåsninger i tilstande og reaktioner, hvor vi gennem giver vores handlekraft og livsgnist fra os fordi en lille del af os søger tryghed.

 

SHAMANISTISK HEALINGSREJSE
Sjælevejens Balance
𝐎𝐩𝐠ø𝐫 𝐦𝐞𝐝 𝐚𝐭 𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐠 𝐛𝐞𝐠𝐫æ𝐧𝐬𝐞 𝐚𝐟 𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐬å𝐫𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐤𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫 𝐩å 𝐦𝐨𝐝𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐨𝐠 (𝐮𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐝𝐞) 𝐤𝐫𝐢𝐭𝐢𝐤

2231-lavendel-blomst-lilla-blaa-1600x300.jpg

En healende rejse ind i din indre balance og potentiale for at oversætte (uvidende) kritik til healing og konstruktiv indre vejledning

Du kan deltage aktivt og forholde dig til undervisningen i forløbets i alt 6 meditationer, eller deltage udelukkende som videoundervisning, så du kan gennemføre forløbet i dit helt eget tempo.


EARLY BIRD: 995 kr.
(mulighed for ratebetaling og/eller betaling til 1. september)

Startdato 28. august - løbende tilmelding mulig

✔ Fleksibel deltagelse LIVE, fjernhealing og/eller videoundervisning
✔ Onlinedeltagelse er 28. august samt 31. august - 4. september kl. 13.15-14.30 (mulighed for at modtage fjernhealing og/eller deltage senere som videoundervisning)
✔ Onlineafspilning af video og lyd samt download lydfiler til din computer til evigt eje
✔ Healingen arbejder optimeret sammen med din egen selvhealingskraft

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar