Argh! Hvorfor siger vi nogle gange ja, når vi burde sige nej?

2165-clarity-jeg-kan-ikke-stole-paa-nogen-karina-bundgaard-1600x300

 

Jeg gerne fortælle dig om hierarkisk underordning.

Det er en meget enkel måde at forklare fænomener som hvorfor vi giver andre ret, eller når vi egentlig ikke er enige, eller hvorfor vi nogle gange siger ja når vi burde sige nej (og måske ved det et splitsekund efter vi har udtalt det fatale "ja").

Hierarkisk underordning betyder at et menneske underordner sig et andet menneske, hele vejen ind i instinkt- og reflekslagene - altså derind hvor hierarkiet betyder noget for hvem der bestemmer over hvem, og også hvem der som person er vigtigst.

(Modsat organisatorisk underordning, hvor hierarkiet ideelt set handler om at skabe et optimalt samarbejde mellem alle individer.)


2100-sideopdeling-1000x120.pngMen hvordan sker det så, at vi sådan går rundt og underordner os hinanden?

Jo, ser du.

Der er mange virkemidler og veje, og man kan i det helt store perspektiv sige at al kommunikation - intellektuel, kropslig, energetisk - er en symfoni af hierarkisk afbalancering.

Der er simpelthen nogle basale (nogle ville måske sige primitive) tilgange vi kan gøre brug af for at vække en hierarkisk underordning fra et andet menneske.

Nu er det forskelligt, hvem vi er, og hvilke områder vi har et stærkt fodfæste i - men jeg vil gerne opridse nogle af de mest virksomme, for at give nogle eksempler du kan forholde dig til. Måske kender du dem i forvejen?

 
2100-sideopdeling-1000x120.png


At ignorere et andet menneske. Dette kan skabe en reaktion, hvor det menneske, der bliver ignoreret, bliver antændt i tilstande af værdiløshed eller andre varianter af nedvurderet eksistensberettigelse.

At afbryde og dominere samtalen, når et andet menneske taler. En variant af ovenstående, der dog gennem den aktive handling kan føles stærkere.

At bagtale et andet menneske. Er det åbenlyst, vil det også kunne udfordre eksistensberettigelsen hos den, der bliver bagtalt - er det ikke åbenlyst, strømmer det stadig i energien, og vil kunne påvirke alligevel.

Retoriske finter, der kan manipulere intellektet ind i blindgyder, der antænder alarmsystem i kamp/flugt/frys og heraf følgende ufrivillige udtalelser (såsom "ja" i stedet for "nej").


2100-sideopdeling-1000x120.png


Og.

 At kritisere, affærdige eller nedgøre et andet menneskes inspirationer, idéer og planer for livet.

Av.

Det kan simpelthen være så eksistensberettigelses-udslettende, motivations-nedlukkende og glædes-slukkende at blive mødt af noget, der føles som en mur af kritik og modstand, når man nu bare glædestrålende ville fortælle om noget, man drømmer om.

Det handler selvfølgelig ikke nødvendigvis om den, der leverer kritikken eller modstanden, men om hvor sårbar man selv er i mødet med den. Kritikken, altså.

En sårbar reaktion vil ofte handle om at vores fundament ikke kan bære den hierarkiske underordning, der i instinktlagene er en naturlig, strømmende del af blive skubbet til i sin hierarkiske position.

Det gode er, at det kan vi gøre noget ved... ved at heale de følelser, der bliver vækket, og derved styrke fundamentet og elasticiteten i forhold til at møde modstand naturligt og ligeværdigt.
 

I onlineforløbet "Sjælevejens Balance" arbejder vi blandt andet med heale mønstre og fastlåsninger, hvor vi ellers naturligt underordner os hierarkisk dominans - og ankrer herfra et styrket fundament.

 

SHAMANISTISK HEALINGSREJSE
Sjælevejens Balance
𝐎𝐩𝐠ø𝐫 𝐦𝐞𝐝 𝐚𝐭 𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐠 𝐛𝐞𝐠𝐫æ𝐧𝐬𝐞 𝐚𝐟 𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐬å𝐫𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐤𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫 𝐩å 𝐦𝐨𝐝𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐨𝐠 (𝐮𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐝𝐞) 𝐤𝐫𝐢𝐭𝐢𝐤

2231-lavendel-blomst-lilla-blaa-1600x300.jpg

En healende rejse ind i din indre balance og potentiale for at oversætte (uvidende) kritik til healing og konstruktiv indre vejledning

Du kan deltage aktivt og forholde dig til undervisningen i forløbets i alt 6 meditationer, eller deltage udelukkende som videoundervisning, så du kan gennemføre forløbet i dit helt eget tempo.


EARLY BIRD: 995 kr.
(mulighed for ratebetaling og/eller betaling til 1. september)

Startdato 28. august - løbende tilmelding mulig

✔ Fleksibel deltagelse LIVE, fjernhealing og/eller videoundervisning
✔ Onlinedeltagelse er 28. august samt 31. august - 4. september kl. 13.15-14.30 (mulighed for at modtage fjernhealing og/eller deltage senere som videoundervisning)
✔ Onlineafspilning af video og lyd samt download lydfiler til din computer til evigt eje
✔ Healingen arbejder optimeret sammen med din egen selvhealingskraft

<

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar