Shamanistisk perspektiv på etik og personlig værdiladning i samfundsdebatten

1147-clarity-verdensmiljoe-karina-bundgaard-1600x300

I de seneste årtier er vi mennesker blevet meget, meget klogere på vores følelser end vi var før 60'erne og 70'ernes nye form for indadskuende selvbevidsthed.

Vi er blevet klogere på hvordan vi skal beskrive følelser, identificere følelser, kommunikere dem ud til andre, og hvordan vi skal forholde os til følelsesmæssige  reaktioner i os selv og verden omkring os.

Selvudviklingen og den følelsesmæssige identitet har frembragt forståelser af mennesker med et udgangspunkt i følelser - som et nødvendigt led i at lære at heale os selv, andre og verden.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Men vi er så meget mere end følelser - faktisk vil man i mange tilfælde kunne finde hold i at følelser blot er forlængelser af udtryk fra overlevelsesinstinktet, og at det nogle gange giver lige så lidt mening at tage identitet i at blive såret, som at tage identitet i at de andre i flokken skubber for at spise først.

Følelser kan være vigtige beskeder til os fra vores indre vejledning, som det er meningen vi skal registrere, og tage handling på - ikke svøbe os ind i og tage identitet i.

Men det er så let at komme til - for os alle sammen. Dels fordi følelser kan fylde så meget i bevidstheden, dels fordi mange af os har lært at det er sådan man gør. Hvis ikke i familien eller kulturen, så i mange - også akademiske og videnskabelige - betragtninger, inden for blandt andet væsentlige områder som pædagogik og forståelse af jeg'et.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Men. For at komme ind til sagens kerne, jf. overskriten "Etik og personlig værdiladning i samfundsdebatten".

I en tid, hvor vigtige, værdimæssige mærkesager tager meget plads i bevidsthed og medier, kan det være svært at holde en balance i etiske idealer.

Og så kan det ske at vi mennesker kommer til at fremføre vores egne etiske idealer som en branding af os selv. Altså, at vi tager identitet i at sige og gøre det rigtige, så det kommer til at handle om vores eget selvbillede og usikkerhed, i stedet for om den sag, vi taler om.

Det kan - set ud fra det shamanistiske perspektiv, jeg har adgang til gennem mine briller - være ødelæggende for samfundsdebatten at værdimæssig identitet, i stedet for værdierne i sig selv, så let kommer til at fylde så meget som det gør.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Jeg holder et foredrag omkring problematikken med etik og personlig værdiladning - med healing og fælles shamanistisk energiarbejde for verdensbalancen (vi sigter stort) - søndag d. 11. oktober. Du kan deltage i KBH, online eller senere som video.

Samme dag holder jeg også en workshop med undervisning i guidekontakt, og en meditationskoncert med visionsrejsefortælling og musikalsk kanalisering af energistrømmene.

Ses vi? 😊

LÆS MERE OG TILMELD


1196-portraet-karina-bundgaard-hvid-og-ren-1200x1200.png

Kærlige hilsner
Karina Bundgaard

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar