Healing af behovet for anerkendelse og opmærksomhed

Anerkendelse og opmærksomhed - er en naturkraft, en essentiel drift, vi har med os som børn, i forhold til at lære så meget som muligt fra de voksne omkring os.

Anerkendelsen hjælper os med at tage imod vejledning og tilegne os nye færdigheder. Man kunne sige at det at have en drift efter at blive anerkendt bl.a. gør det nemmere at overvinde hvis noget er svært eller kedeligt.

Opmærksomheden hjælper os med at knytte bånd og skabe en identitet som en aktiv og berettiget del af fællesskabet. Når vi som børn modtager opmærksomhed lærer vi desuden også at give opmærksomhed selv - og gensidig opmærksomhed danner et stærkt fundament for forbundethed.

Så behovet for anerkendelse og opmærksomhed kan altså ses som en del af den naturlige balance mens vi er børn, helt inde fra det eksistentielle plan.


2100-sideopdeling-1000x120

Som voksne er det ikke helt det samme - for det er ikke meningen, at vi eksistentielt skal være styret af impulser efter at blive bekræftet og valideret af andre voksne mennesker.

Alligevel er der rigtig mange, som oplever det som en udfordring at have et behov for anerkendelse eller opmærksomhed i forhold til andre.

Det kan give sig udslag i at have svært ved at tro på sine egne idéer, før andre har sagt god for det, at være overpåvirkelig over for negativ kritik eller at komme til at lægge for meget identitet i noget rosende, som andre har sagt.

I stedet for at flyde frit med kraften fra sin egen indre guidning.


2100-sideopdeling-1000x120


KØB ONLINEWORKSHOPPEN

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar