Syntetisk kærlighed - hvad er det?

1139-kaerlighed-og-karma-cover-karina-bundgaard-1200x628

Kærlighed er en kombination af forventning og udveksling, belønningssystem og følelser, rammer og frihed - og meget mere til.

Som menneskehed har vi anerkendt at der findes en balance mellem alt dette, som er beregnet til at at føles godt - og dette ideal, som har både sande såvel som mere lurendrejerske former, har vi navngivet "kærlighed".

Poeter, filosoffer og kunstnere og (formentlig) størstedelen af den samlede individforce blandt menneskeheden har forholdt sig til vejen mod denne perfekte tilstand af eksalteret fred og livsnydelse.

Kærlighed.

Kærlighedens faldgruber

Som de fleste også er bekendt med, om ikke andet så gennem antallet af hjerte-smerte sange i populærmusikken historie, er der mange forskelligartede faldgruber.

En af de helt åbenlyse er at udleve kærligheden gennem mangeltilstande - ved at bruge forelskelsens (som der absolut intet behøver være galt med, skal siges!) følelse af helhed som ramme for vedholdende række ud efter at den anden skal udfylde mangeltilstanden, i stedet for lade forelskelsens sammensmeltning styrke sin egen indre helhed.

En anden kunne være at forblive passiv i en relation der ikke er harmonisk, konstruktiv eller udviklende, fordi man har tillært sig nogle uhensigtsmæssige kærlighedsmønstre fra barndommen, som gør at det føles rigtigt at være et sted der - på jysk - er træls.

Den jeg gerne vil fremhæve særligt i dag er den syntetiske kærlighed - som er et fænomen der dækker over adfærd, som vækker kærlighedsanerkendende respons i en ulige/overfladisk udveksling.


Hvad er syntetisk kærlighed?

Syntetisk kærlighed kan beskrives som når belønningssystemet aktiverer signalstoffer, som det er meningen skal bekræfte at "her er der tale om en reel, ren og ligeværdig udveksling som den samlede sum af bevidsthed vurderer er til overordnet fremme for overlevelsen og udviklingsvejen" - uden det faktisk er tilfældet.

Den syntetiske kærlighed være aktiv hos begge parter i en relation, men der hvor der tit opstår udfordringer, er når der er en primær afsender og en primær modtager - altså hvor der er et ulige hierarkisk forhold.

Den kan aktiveres af adfærd, der ved at skabe tryghed hos modtageren åbner for tillidsbånd, der så bliver brugt (bevidst såvel som ubevidst) til at få afsenderens egne behov opfyldt, fordi modtageren er blevet pacificeret i sin vilje.

Syntetisk kærlighed dækker også over adfærd, der fratager modtageren sin tro på egen suverænitet, hvorved der kan skabes et afhængighedsforhold i forhold til at modtage omsorg fra afsenderen, der så kan styre modtageren ved at tænde eller slukke for omsorgen.

I ekstrapolerede tilfælde kan modtageren være blevet så pacificeret at der nærmest kan være tale om at modtagerens egen personlige selvopretholdelse og selvkærlighed forvrænget opfattes som om den kommer fra afsenderen.

Syntetisk kærlighed kan også have en form som fastholder programmeringer og overbevisninger, der ikke er gode for modtageren, hvis fx de førnævnte mønstre er blevet et præmis for relationen.

Men altså - de her eksempler er skåret ud i pap. Tit og ofte er den syntetiske kærlighed meget mere subtil, og i de fleste tilfælde stort set uden betydning i det store billede, udover at den kan tære på energiressourcerne og forplumre kommunikationen.


Frisættelse fra den syntetiske kærlighed & frihed til at være dig

Jeg vil dog vove at påstå at det altid kan betale sig at minimere andelen af syntetisk kærlighed, vi som mennesker eventuelt er påvirket af.

Mønstrene, den medfører, kan gøre det meget sværere at mærke sig selv i en relation - helt ned til at huske hvad der er blevet sagt i en samtale - eller ved at det er svært at holde fast i at prioritere sin egen selvopretholdelse.

Påvirkning fra syntetisk kærlighed kan også gøre det unødigt hårdt at finde sit fundament i kærlighedsrelationer, både dem man eventuelt er i - eller i kærlighedsrelationer, der er afsluttet - måske endda for mange år siden.

Heldigvis er det meget ladsiggørligt at heale sådanne mønstre - bare det at være opmærksom på dem kan gøre en kæmpestor forskel.

Og faktisk... i teksten, du lige har læst, vil du kunne modtage healing, hvis du læser den med intentionen om at modtage. Hvis du har mod på det, kan du prøve at læse den igen, gerne som om du trækker vejret sammen med ordene, og se om du mærker lettelse, forløsning, indsigt eller andet imens.

Det kan også være du allerede kan mærke at noget føles anderledes rart inden i?

Kærlighed & Karma - et kursus i at finde hjem til dig selv når kærligheden gør ondt

Ellers holder jeg mandag d. 18. april (2. påskedag) en dag med healende fordybelse i dit hjertes kærlighedshistorie, i sjælens kærlighedsudtryk samt metoder til selvhealing / healing af hjertesorg og uforløste længselstilstande, herunder også svigt og ensomhed.

Det er muligt at deltage online, i Aarhus C - og faktisk også som videoundervisning, hvor du vil modtage healingen, men dog ikke have mulighed for at stille spørgsmål løbende. Online afspilning og download af materialet er inkluderet i tilmeldingen for alle.

Dagen er opdelt i tre overordnede temaer, med healing og forståelse for den spirituelle kærlighed, herunder karmisk kærlighed, i forelskelsen og hvorfor den kan skifte mellem lyksalighed og dyb ulykkelighed samt kærlighedens balance som fundament for hjertets visdom.

Pris for deltagelse er 1495 kr. inklusive onlinekurset "Lidenskab & Længsel" - til din fordybelse før vi starter (hvis du slet ikke kan vente med at komme i gang), eller til efter kurset.

Det er muligt at betale i rater, og du kan læse mere og booke din plads lige herunder:

TILMELD | Kærlighed & Karma2282-portraet-karina-hvid-bluse-1200x1200

Kærlige hilsner
Karina Bundgaard

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar