Hvornår har du sidst spurgt din krop hvilket humør den er i?

2145-frihed-ophobninger-og-overvaegt--2880x1200

Kroppen har sin identitet. Den kan være glad, træt, trist, motiveret, fokuseret... faktisk alt det samme, som bevidstheden kan.

Det er normalt at have en oplevelse af at kroppen er i en følelsesmæssig tilstand SAMMEN med bevidstheden - altså, den følelsesmæssige tilstand i krop og sind er den samme.

Og fordi det er nærliggende at forbinde følelser med bevidstheden, er det også nærliggende at identificere følelsesmæssige tilstande med den tankestyrede bevidsthed.

Føler man sig glad? Eller trist? Altså, i bevidstheden?

2100-sideopdeling-1000x120.png

Når vi kommunikerer med kroppen arbejder vi med kropsbevidstheden. Altså at være bevidste i kroppen - og gennem kropsbevidsthed kan vi støtte og styrke kroppens muligheder for at være en del af den overordnede bevidsthed.

Inden for energibevidsthed, mange alternative terapiformer og efterhånden en del former for kropsterapi arbejder man med en uløselig sammenhæng mellem alle bevidsthedslag - krop, følelser, tanker, astralbevidsthed. 

Og i mange af disse sammenhænge kommer omdrejningspunktet tit til at handle om at kroppen har blokeringer, der stammer fra fastlåsninger i følelser og tanker. Og hvordan vi kan støtte kroppen i at give slip på dem.

Jeg er selv stor tilhænger i også at tage kroppen med i følelsesmæssige forløsningsprocesser, og har selv en oplevelse af at mange af erkendelserne på min livsrejse indtil nu ikke har kunnet udfolde sig uden kroppens samarbejdsvilje i forhold til at afspænde og give slip på tyngde, den har båret for den følelsesmæssige rejse.

Men på min rejse er jeg stødt på en ny kommunikationsform - gennem kroppens identitet.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Kropsidentiteten kan ses som kroppens egen identet  - kroppens personlighed, humør, holdninger, værdier, integritet. Hvorimod kropsbevidstheden handler mere om kroppens og bevidsthedens dybe kommunikationslag, og kroppens indre oplevelse af sig selv.

Kroppen kan noget, som bevidsheden ikke kan - og omvendt.

Et af kroppens kompetencefelter er at kunne skabe glæde gennem bevægelse - ligeså vel som at udtrykke glæde gennem bevægelse. Ved at bevæge kroppen som den gerne vil, kan det være muligt at katalysere en udskilning af signalstoffer, der skaber følelsesmæssig lethed og trivsel.

Et andet af kroppens kompetencefelter er umiddelbarhed - fordi den ikke reflekterer på samme måde som tankefeltet. Hvis kroppen er glad nok, måske på grund af solskinsvejr, at være mæt, at have fået et kram - kan det gøre en forskel for bevidsthedens følelsesmæssige tilstand.

Men mange gange er kroppen ikke glad nok - men stadig glad. Indtil den eventuelt glider ind og forbinder sig med bevidsthedens følelsesmæssige tilstand.

Selvom kroppen er er glad, kan det altså være vi alligevel identificerer os med bevidsthedens følelsesmæssige tilstand. Omvendt kan kroppen også sagtens føle sig ked af det, uden vi kan mærke det i bevidstheden.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Hvornår har du sidst spurgt din krop hvilket humør den er i?

Det kan gøre en forskel at kunne bruge kroppens identitet som afsæt for den overordnede bevidstheds identitet.

Er kroppen glad? Eller vil den kunne blive glad ved at bevæge sig lidt eller meget til musik, bevidstheden også godt kan lide? At mærke solen og vinden på huden, eller en anden sansemæssig oplevelse?

Eller ved at skabe visionen om oplevelsen gennem bevidsthed og healing - og så bruge kroppens glæde til at højne vibrationen i bevidstheden selv.

Det er et af omdrejningspunkterne i den allerførste meditation på forløbet "Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt".


2100-sideopdeling-1000x120.png

 

Onlineforløb d. 14.-21. februar eller via videodeltagelse
Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt
EARLY BIRD tom. d. 3. februar til 495 kr.

Deltagelse online eller som video - med mulighed for at deltage live alle hverdage d. 14.-21. februar. 

Læs mere om "Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt" d. 14.-21. februar

 

Følg også med i næste blogindlæg, hvor jeg fortæller om hvordan vi gennem arbejde med forståelse for grundspændinger i kroppen kan skabe momentum i kroppens egen identitet og bevidsthedens følelsesmæssige tilstande.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar