Den dag opvaskemaskinen gav mit alarmsystem en ny refleks

2147-opvaskemaskine-1200x628

I efteråret måtte vi sige farvel til vores gode, gamle ven - opvaskemaskinen.

I stedet fik vi en fin, ny en, og vænnede os temmelig hurtigt til at de ting, vi stillede derind, rent faktisk var rene, når vi tog dem ud igen.

Men ak.

Den gav stød.

Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg fik stød, før det gik op for mig at det var når jeg rørte ved håndvasken og opvaskemaskinen på samme tid.

(Altså, jeg døjer åbenbart med noget tungnemhed - men også med noget genoptræningsfase efter en diskusprolaps, og som en rigtig lille gammel dame tager jeg SELVFØLGELIG fra hvis jeg skal stå foroverbøjet i mere end få sekunder.)

Så jeg begyndte at huske mig selv på IKKE at røre ved håndvasken og opvaskemaskinen på samme tid.

Nogle gange opdagede jeg at det var lige ved at gå galt - med hånden på køkkenbordet LIGE ved siden af den stød-fremkaldende håndvask, og jeg fik i snegletempo korrigeret min position.

Og faktisk har jeg ikke fået stød siden. I flere måneder.

Men så, for to dage siden.

Hvor jeg IGEN stod med den ene hånd på opvaskemaskinen og den anden hånd faretruende nær køkkenvasken.

(Dramaet vil ingen ende tage, jeg ved det)

Fik jeg en besked fra mit alarmsystem. En choktraumeudløsning, der med en tydelig reaktion i hele kroppen, advarede mig om faren.

SERIØST!

Flere måneder efter jeg sidst rent faktisk har fået stød.

Man kunne sige bedre sent end aldrig, men...

 

Jeg valgte at vente og se hvad i den hede hule der lige skete for mit alarmsystem.

Og faktisk - siden i går har jeg ikke sat hånden på køkkenvasken.

Det ved jeg fordi jeg bliver træt i ryggen mens jeg ordner opvasken. Og når jeg bliver træt i ryggen opdager jeg at det er fordi jeg ikke tager fra.

Så mit reflektoriske system har elimineret handlingen "at sætte hånden fra på køkkenbordet" - jeg har fået en ny kompetence og aflært en gammel vane!


Hurra! Eller...


Nu får jeg i hvert fald trænet kropsholdning når jeg arbejder med opvaskemaskinen, i stedet for at hænge halvt ind over køkkenbordet, og det er SÅ vigtigt at huske i hverdagen.

Af hjertet tak til opvaskemaskine, køkkenvask og alarmsystem for opgradering af grundspændingen i kernemuskulaturen.

Jeg holder forløbet "Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt" i midten af februar, hvor grundspænding og kropsidentitet er udgangspunktet i den allerførste meditation. Der er early bird tom. min fødselsdag, d. 3. februar - hvor du kan tilmelde dig til 495 kr. alt inklusive. Læs mere HER

1196-portraet-karina-bundgaard-hvid-og-ren-1200x1200.png
Kærlige hilsner
Karina Bundgaard

 

Alarmsystemets reaktioner kan ses som kompetencer, vi ikke har udfoldet endnu - men som vi gennem alarmsystemet er opmærksomme på kan være nyttigt at udvikle.

Så når vi har hypersensitive reaktioner kan det være en besked fra alarmsystemet om at det vil være smart at udvikle en kompetence for at kunne klare os.

Hidtil har mit naturlige fokus i forhold til at heale hypersensitivitet og overreaktivitet i nervesystemet mest handlet om at neddæmpe og stabilisere.

Men overførslen af alarmsystemets viden til udvikling af faktiske kompetencer er en mindst lige så vigtig del.

Følg med i nyhedsbrevet - og se hvornår jeg næste gang afholder onlinekurset "Healing af choktraumer, hypersensititet og overreaktivitet i nervesystemet" med masser af healing og kanaliseret undervisning til dig.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar