Er dine CRAVINGS en pestilens eller en livsnødvendighed?

478-kroppens-signaler-om-mad-og-balance-karina-bundgaard-754x392-300x156

Cravings er et af kroppens vigtigste redskaber til overlevelse.

WHAT?!??! Tænker du måske.

Cravings er s'gu da vildt-frustrerende, livskvalitet-ødelæggende og kropsideal-hæmmende crap-impulser fra de mørkeste steder i det indre rum??!?

Det KAN de være, men det er også vigtige beskeder fra kroppen om at der er noget, der mangler at blive draget omsorg for.

 
2100-sideopdeling-1000x120.png

Lad os starte med begyndelse - sulten.

SULTEN er den primære craving. Den har i sin grundform ingen præferencer, men skal egentlig bare stilles. Når vi er sultne nok, smager det meste, der bare er spiseligt, godt. Sultens grundform går efter den laveste fællesnævner - at overleve.

Men sulten kan også have nuancer, der giver os lyst til at spise bestemte fødevarer, sammensætninger af bestemte fødevarer - og på forskellige tidspunkter.

Kroppen kan på den måde vejlede os, hvis vi mangler bestemte næringsstoffer, og guide os ind i kroppens eget behov for at veksle mellem fordøjelses- og fasteprocesser  - simpelthen ved at styre hvad og hvornår vi har lyst til at spise.

Smart, ikke?

 
2100-sideopdeling-1000x120.png


Hvis vi VIRKELIG mangler noget, kan trangen til en bestemt fødevare blive så stærk, at den nærmest kan blive styrende for bevidstheden.

Det er det, vi forstår ved en CRAVING - vi sætter alt ind på at dække et livsnødvendigt behov gennem vores fødevareindtag.

 Hvis vi har en tilstand af mangel, som ikke handler om mad eller reel sult, kan det også - i nogle tilfælde helt fejlagtigt - blive til en craving.

Vi kan dulme svære følelser og reaktioner ved at spise bestemte typer af mad, der giver kroppen og sindet en følelse af ro og balance.

Fødevarer som sukker, hvidt brød, junk food i alle afskygninger (find selv på flere) kan virke SÅ tillokkende at det nærmest er uimodståeligt.

Nogle gange er vi måske opmærksomme på at der er nogle følelser, vi gerne vil dulme.

Andre gange er det KUN cravingen vi mærker - fordi følelserne er for svære, ligger for langt inde i underbevidstheden eller vi simpelthen er for udmattede til at tage os af andet end den umiddelbare afbalancering - at besvare cravingen med mad.


2100-sideopdeling-1000x120.png

ROM blev ikke bygget på en dag, og de cravings, vi mærker som forlængelse af svære følelser, kan sagtens være vores ven - alt imens vi lærer følelserne at kende lidt efter lidt.

På den måde er kan cravings være et middel til at finde ro når der er tryk på processerne.

Men.

Hvis cravingen bliver til en vane - eller en rutine - der helt erstatter vores evne til at få kontakt med de bagvedliggende følelser, fordi vi oplever at blive tilfredsstillet, når vi spiser, kan det være meget svært at give slip på den.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Den gode nyhed er at vi kan bruge cravings til at blive klogere på os selv - og heale r***** ud af bukserne på det, der ligger bag.

Det er et af omdrejningspunkterne på forløbet "Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt".2100-sideopdeling-1000x120.png

 

Onlineforløb d. 14.-21. februar eller via videodeltagelse
Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt

2132-den-noegne-sandhed-1600x300.jpg

EARLY BIRD tom. d. 3. februar til 495 kr.

Deltagelse online eller som video - med mulighed for at deltage live alle hverdage d. 14.-21. februar. 

Læs mere om "Healing af årsager til fysiske ophobninger og overvægt" d. 14.-21. februar


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar