Tyrannen og Martyren - 2 stereotype dominansmønstre

2177-tyrannen-og-martyren-1200x628

Hele dit system arbejder samlet set i én retning - nemlig at opretholde balance i alle aspekter af dig. Uligevægt søges kompenseret med modvægt i krop, følelser, tanker, sind, sjæl.

I forhold til issues vi kan opleve med selvværd, selvfølelse og ligeværd er der to tilsyneladende forskellige, men egentlig meget ens mønstre, som det er naturligt for vores system at tage i anvendelse.

Det er de dominansmønstre, som passende, og helt stereotypt, kan kaldes: Tyrannen og Martyren.


2100-sideopdeling-1000x120.png

De kan være rå, beskidte, uforsonlige og uden for pædagogisk rækkevidde, de her mønstre. Og det er de hos mange fordi de er forlængelser af tilstande af afmagt, som systemet har afbalanceret med impulser og forsvarsværker, der skal hjælpe os med at skabe vores plads i hierarkiet ved at konsolidere vores magtposition.

Både tyrannen og martyren skaber frygt hos den ulyksalige, der er genstand for afsenderens opmærksomhed.

Tyrannens strategi er at opildne en frygt for tyrannen selv, hvorimod Martyren går efter at vække en skyldfølelse eller skam, der kan skabe en frygt for at gøre noget eksistentielt utilgiveligt.

Sådan helt stereotypt.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Men hvis det nu ikke skal være stereotypt, så har de her to begreber en hel vifte af varianter, der ikke gør mere væsen af sig end som tankestrejf, refleksstyrede impulser, perspektiver og holdninger, der kan skifte som vinden blæser.

Orkestreret gennem oprigtighed, autenticitet, kærlighed og ligeværd passer de to stereotype betegnelser faktisk slet ikke længere. Så kan det være at det, vi får med at gøre, er et veludbygget refleksionsapparatur, der på splitsekund-basis afbalancerer og justerer vores tanker, følelser, kommunikation og udveksling med andre i fællesskabet.

Selvom vi har nøjagtigt de samme issues at arbejde med i vores livsprocesser kan en nænsom healing af fastlåsninger omkring dominansmønstre transformere rigide forsvarsværker til anvendelige refleksioner, der giver dig mulighed for at stå stærkt i dig selv i dine største udfordringer.

 

Alfa & Omega
6 shamanistiske perspektiver på at tage lederskab i dit liv

2146-ulvens-totemkraft-1600x300.jpg

I april holder jeg et onlinekursus i 6 dele om, hvor vi gennem healing, urkraft og shamanistisk energiarbejde styrker dit systems indstillinger i forhold til at træde ind i dit eget personlige lederskab.

Vi arbejder i en hel lektion med at skabe forståelse og forløsning omkring impulser fra dominansmønstre, samt modtager healing der støtter samling den kraft, impulserne udsender, som en sund styrke i fodfæste og selvfølelse.

✔ EARLY BIRD 495 kr. tom. d. 19. april
✔ Deltag online eller forskudt som videoundervisning
✔ 6 shamanistiske perspektiver på dit personlige lederskab

LÆS MERE


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar