Av-av-av! Tager du kampen op - eller underkaster du dig?

2178-underkastelse-hunde-dominans-1200x628

Av-av-av! Det kan nærmest gøre fysisk ondt at blive stående i en konflikt, hvor man har mistet sit fodfæste - uanset om det er en bevidst hierarkisk afstraffelse eller positionering af en magtposition ud fra et følelsesmæssigt perspektiv.

I det primitive flokinstinkt er der en vis tradition for at det er den fysisk stærkeste, der vinder, men i de menneskelige fællesskaber i dag er der mange andre faktorer end fysisk styrke, der kan have en mindst lige så stor betydning - som sociale statussymboler, mentalfokus, retoriske evner eller opbakning fra omgivelserne.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Hvis vi oplever at stå i sådan en storm, har vi en række undvigelsesmanøvrer og forsvarsværker, der tjener formålet sikre vores overlevelse ved IKKE at blive stående.

Man kan sige at det er vores urinstinkter, der sender os impulser, der skal hjælpe os med ikke at blive straffet, hvis vi oplever en konfrontation med andre individer eller et lederskab, der figurerer stærkere end os selv.

I en sammenhæng med primitiv kommunikation er der ikke så meget at gøre udover at underkaste sig den stærke - på samme måde som vi ser fx hunde lægge sig på ryggen, når det er fastslået hvem der er dominant.

Det er det, man kan kalde en underkastelseshandling - som i tilfældet med hundene kan være med til at konsolidere balancen i det fællesskab, de er blevet enige om at skabe.


2100-sideopdeling-1000x120.png

Hos mennesker er det også med til at skabe stabilitet i fællesskaberne når vi "bliver enige" om holde en balance mellem dominans og underkastelse - fordi konflikter støjer mere end passive ubalancer, både i det fælles og hos den enkelte.

Og det er jo i princippet meget godt.

Men.

Underkastelsesmønstre - altså fastlåste overbevisninger, handlinger, frygtantændinger, tankerækker - som underkender vores styrker og kompetencer, kan holde os fanget i en nedvurdering af vores eget værd og eksistensberettigelse, som langt fra er balanceret.

Nænsom healing omkring underkastelsesmønstre kan give plads i systemet til at finde fodfæste og modet til at stå fast i sig selv, også når vi står over for en stærk modstand.

Alfa & Omega
6 shamanistiske perspektiver på at tage lederskab i dit liv

2146-ulvens-totemkraft-1600x300.jpg

I april holder jeg et onlinekursus i 6 dele om, hvor vi gennem healing, urkraft og shamanistisk energiarbejde styrker dit systems indstillinger i forhold til at træde ind i dit eget personlige lederskab.

Vi arbejder i en hel lektion med at forløse fastlåste reaktioner, der fortæller os at vi skal underkaste os, og skaber en konsolidering af et nyt, stærkt fundament af sund rummelighed.

✔ EARLY BIRD 495 kr. tom. d. 19. april
✔ Deltag online eller forskudt som videoundervisning
✔ 6 shamanistiske perspektiver på dit personlige lederskab

LÆS MERE


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar